Sport

Radonjić dobio ultimatum u Torinu, trener mu poručio: Imaš tri meseca...

Ivan Jurić je još jednom morao da komentariše prošlonedeljna dešavanja sa srpskim fudbalerom
Radonjić dobio ultimatum u Torinu, trener mu poručio: Imaš tri meseca...Getty © Alessandro Sabattini / Stringer

Nemanja Radonjić je već nekoliko dana jedna od tema u italijanskom fudbalu. Sukob koji je fudbaler Torina imao sa trenerom Ivanom Jurićem nastao je tokom utakmice protiv Juventusa, kada je Srbin prvo bio uveden u igru od strane hrvatskog stručnjaka, a onda i zamenjen posle samo 13 minuta.

Jurić je tada žestoko kritikovao Radonjića i činilo se da bi već mogao da bude otpisan među "bikovima". Ipak, čini se da sada ima prostora da se novi fudbaler Torina ipak iskupi.

Uoči utakmice protiv Bolonje, Jurić je "spustio loptu" govoreći o Radonjiću, ali mu je i jasno poslao poruku, predavši mu ultimatum koji će ovaj morati da ispuni ukoliko namerava da ostane u klubu.

"Često imamo probleme sa fudbalerima, posebno ako su mladi... To se već dešavalo u prošlosti i to se danas dešava i Radonjiću. Ima uspona i padova, a ono što se neki dan desilo je njegova najniža tačka. Ima još tri meseca pred sobom i nadam se da će ih iskoristiti. Kada izgubite derbi zbog nepažnje, trener može i da bude u redu sa tim, ali nekada vaš tim ne prihvati takve situacije", kazao je Jurić i tako suptilno poručio Radonjiću da je sada on na potezu.

"Fudbal nije samo dribling, nego ima još hiljadu drugih situacija. Prethodni meč smo pogrešili i to je šteta, posebno jer smo minut pre toga pogodili prečku i igrali dobro. Ako se resetuje i počne da igra, mora da shvati važnost ove situacije", poručio je Ivan Jurić srpskom fudbaleru.

image