Sport

Juventus slavio u "srpskom" derbiju Torina - Kostić asistent u reviji golova

U okviru 24. kola Serije A, "stara dama" je slavila protiv gradskog rivala
Juventus slavio u "srpskom" derbiju Torina - Kostić asistent u reviji golovaGetty © Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Spektakl u "Derbiju dela mole" - fudbaleri Juventusa savladali su gradskog rivala Torino 4:2, u utakmici sa pregršt golova, ali i srpskih fudbalera.

Na terenu "Alijanc stadiona" našla su se čak petorica reprezentativaca Srbije, a pobedu su odneli Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Ovaj drugi je uspeo i da bude asistent na utakmici, pošto je napravio ključno dodavanje za Huana Kuadrada u 16. minutu. Bio je to gol Juventusa za izjednačenje na 1:1, pošto je prethodno Jan Karamo u drugom minutu doneo prednost "bikovima".

Gosti su drugi put poveli u 43. minutu preko Antonija Sanabrije, a i tada je jedan srpski igrač bio asistent - Ivan Ilić, zimsko pojačanje Torina. No, u nadoknadi prvog dela igre, Danilo je bio taj koji je matirao Vanju Milinković-Savića za 2:2.

Dušan Vlahović nije baš odigrao dobru partiju i bio je zamenjen u finišu meča. Do tada se na terenu našao i Nemanja Radonjić u redovima Torina, ali nije uspeo da im pomogne. Bremer je u 71. minutu postigao treći gol Juventusa, a Adrijen Rabio u 80. postavio rezultat na konačnih 4:2.

Ovom pobedom, Juventus je stigao do sedmog mesta, uprkos tome što im je ranije ove sezone bilo oduzeto 15 bodova. Torino je na 10. mestu sa 31 bodom.

image