Sport

Hrvat prozvao srpskog igrača: Ja ne mogu da ga pretvorim u fudbalera, ne poštuje sport

Nemanja Radonjić pretrpeo je velike kritike nakon što je po ulasku u igru na meču protiv Juventusa posle samo 14 minuta bio zamenjen od strane Ivana Jurića
Hrvat prozvao srpskog igrača: Ja ne mogu da ga pretvorim u fudbalera, ne poštuje sportGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Fudbaleri Juventusa savladali su Torino u gradskom derbiju 4:2 u utorak uveče, a na terenu su se u jednom trenutku našla čak petorica srpskih fudbalera.

I dok su Filip Kostić na jednoj, a Ivan Ilić na drugoj strani uspeli da zabeleže po asistenciju, Nemanja Radonjić se nije tako dobro proveo, pošto je srpski ofanzivac bio meta žestokih prozivki njegovog trenera, hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića.

Radonjić je iznervirao svog trenera Jurića, toliko da ga je ovaj zamenio samo 14 minuta nakon što ga je uveo u igru u 60. minutu utakmice. Bio je ljut zbog načina na koji je igrao u gradskom derbiju i činjenice da nije poštovao instrukcije koje mu je zadao rigorozni taktičar.

Nakon ovog "poniženja" Radonjića i izvođenja iz igre posle samo 14 minuta, Jurić je poručio da od njega nije uspeo da napravi fudbalera.

"Teško mi je da razumem ove stvari, po mom mišljenju - on uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest meseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili", zavapio je besni Hrvat koji je poznat po tome da ne trpi bilo kakve "gluposti" svojih igrača.

No, na konferenciji za medije, Jurić je bio umereniji u svojim komentarima na račun Radonjića.

"Mislim da nije maliciozan već jednostavno ne razume. Imate igrače poput Vlašića koji su maksimalno prisutni na terenu. A imate i igrače koji ne shvataju tako ozbiljno neke stvari. Neće biti nikakvih posledica za Radonjića. On je imao spektakularnu nedelju na treninzima i svi smo mislili da može da napravi razliku kada uđe. Zato smo i razočarani", rekao je Jurić.

image