Sport

Murinjo nakon trećeg isključenja u sezoni: Neka sudija otkrije šta mi je rekao

Trener fudbalera Rome, Žoze Murinjo, smatra da je četvrti sudija glavni krivac za njegovo isključenje na meču 24. kolu Serije A protiv ekipe Kremonezea
Murinjo nakon trećeg isključenja u sezoni: Neka sudija otkrije šta mi je rekaoGetty © Alessandro Sabattini

Roma je poražena od "fenjeraša" u gostima sa 2:1, a Portugalac je isključen na  drugog dela igre.

"Emotivan sam, ali nisam lud. Prvi put u mojoj karijeri jedan sudija je sa mnom razgovarao na takav, neoprihvatljiv, način. Takvu reakciju sam imao zato što se to dogodilo. Sada moram da saznam da li mogu da učinim nešto sa disciplinske tačke gledišta", rekao je Murinjo.

Trener Rome je burno reagovao posle duela Maraša Kumbule i Franka Cađuta. Murinjo je zatražio objašnjenje od Sere, a italijanski mediji navode da mu je četvrti sudija poručio da "brine svoju brigu".

"Četvrti sudija nije dovoljno iskren da kaže šta mi je rekao, kako je to rekao i način na koji se ponašao prema meni. Želim da vidim postoji li audio zapis onoga što mi je rekao", dodao je Murinjo.

Pojedini mediji su preneli da je četvrti sudija iz Torina, a Roma naredni meč u Seriji A igra sa Juventusom.

"Ne želim da se bavim tim da je on iz Torina, da igramo sa Juventusom, a on me želi van utakmice. Želim da se bavim time da mi se prvi put u mojoj karijeri sudija, u ovom slučaju četvrti, obratio na neprihvatljiv način", zaključio je Murinjo.

Kremoneze je slavio sa 2:1 i stigao je do prvog trijumfa ove sezone u Seriji A. Kremoneze je na pretposlednjem mestu na tabeli Serije A sa 12 bodova, dok je Roma peta sa 44.

image