Sport

Murinjo: Kup Italije je najgori u Evropi, ne štiti manje klubove

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo kritikovao je sistem takmičenja u Kupu Italije, jer po njegovom mišljenju ne štiti manje klubove, prenose italijanski mediji
Murinjo: Kup Italije je najgori u Evropi, ne štiti manje kluboveGetty © Emmanuele Ciancaglini / Stringer

Roma je izborila plasman u četvrtfinale Kupa Italije, pošto je sinoć pobedila Đenovu 1:0. Rimski klub će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom meča između Napolija i Kremonezea.

"Voleo bih da Roma osvoji Kup Italije. Jednom sam u tome uspeo dok sam vodio drugi klub protiv Rome, a sada bih voleo sa ovim timom da osvojim Kup Italije. Mislim da je ovo najgore kup takmičenje u Evropi, jer ne štiti manje klubove. Kup Italije ne predstavlja nikakav šou. Na primer, Torino u gostima pobedi Milan, a onda mora i naredni meč da igra u gostima", rekao je Murinjo.

On je ponovio da ne razume zašto Fudbalski savez Italije ne promeni sistem takmičenja u nacionalnom Kupu.

"Igrali smo protiv ekipe iz Serije B pre punim stadionom. Prazni stadioni, ako ih ima, moraju da shvate zašto mi igramo pred velikim brojem navijača. Prošle godine smo bili šesti u Seriji A. Želim da se borim u Kupu Italije, ali slabiji tim ne želi da igra. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi? Torino je pobedio italijanskog šampiona, ispisao je istoriju u osmini finala, a onda posle mora da igra u gostima. Gde je tu lepota Kupa Italije? Bilo bi lepo igrati u gostima na terenima Serije B ili Serije C", zaključio je Murinjo.

image