Sport

Sautempton: Zgroženi smo i razočarani zbog rasističkih poruka na račun Voker-Pitersa

Fudbalski klub Sautempton najoštrije je osudio rasističke uvrede, koje je igrač ovog kluba Kajl Voker-Piters doživeo na društvenim mrežama
Sautempton: Zgroženi smo i razočarani zbog rasističkih poruka na račun Voker-PitersaGetty © Bryn Lennon / Staff

Voker-Piters je u finišu jučerašnjeg meča 27. kola Premijer lige sa Mančester junajtedom (0:0) napravio prekršaj nad protivničkim igračem Alehandrom Garnačom, koji je teren napustio na štakama.

Po završetku meča usledili su uvredljivi komentari odbrambenom igraču Sautemptona preko društvenih mreža.

"Zgroženi smo i razočarani ponašanjem onih koji se u onlajn prostoru spuštaju do nivoa zlostavljanja igrača zbog boje njihove kože. Ono što je jednako frustrirajuće je nedostatak značajne reakcije od strane platformi društvenih medija, koji dopuštaju da se takva mržnja razmnožava", ističe se u saopštenju Sautemptona.

Engleski klub je naveo da je o celom slučaju obavestio policiju u Hempširu.

"Fudbalski klub Sautempton se bori svaki dan za uklanjanje takvih ljudi iz našeg sporta i naše zajednice kako bi zaštitili igrače, osoblje, navijače Sautemptona i sve navijače širom sveta, koji prepoznaju i slave različitosti, koje čine fudbal posebnim. Prosledili smo policiji sve uvrede, a obavestili smo i sve društvene mreže. Nadamo se da ovakve stvari više neće ponoviti", zaključuje se u saopštenju.

image
VV inauguration
banner