Sport

Jokić ekipi najvećeg rivala pokazao ko je pravi MVP – novi tripl-dabl za pobedu Denvera

Poslednjih nekoliko sedmica američki mediji, bivši igrači i analitičari pokušavali su da umanje činjenicu da je Nikola Jokić zaslužio i ove sezone da bude MVP regularnog dela
Jokić ekipi najvećeg rivala pokazao ko je pravi MVP – novi tripl-dabl za pobedu Denvera© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić je na te napade odgovorio onako kako najbolje ume – na terenu, pokazao da je trenutno bez premca i vodio Denver do trijumfa u derbiju sa Filadelfijom 116:111.

Džoel Embid, njegov najveći konkurent za priznanje za najkorisnijeg igrača u ligi, ponovo nije igrao u Koloradu, baš kao što to nije činio od 2019. godine, ali ni on ne bi mogao da pomogne Seventisiksersima.

Jokić je na parketu proveo nešto više od 30 minuta i za to vreme upisao novi tripl-dabl, zabeleživši 25 poena (8/11 iz igre, 9/11 slobodna bacanja), 17 skokova i 12 asistencija.

Embid je u poslednje vreme igrao u strašnoj formi, ali kao da je i on pogurao narativ da srpski reprezentativac ne zaslužuje pohvale koje dobija. To je učinio i velikim intervjuom na dan utakmice, kada je u više navrata – doduše posredno – potkačio momka iz Sombora.

Međutim, onda je saopšteno da neće igrati protiv "grumenja", treću sezonu zaredom, na šta su domaći navijači imali spreman odgovor.

Pristalice Denvera donele su transparente na kojima se traži "nestala osoba" Džoel Embid.

U redovima File nije bilo ni Džejmsa Hardena, domaćin je to znalački iskoristio i na krilima Jokića upisao veliku pobedu. Imali su izabranici Majka Melouna više od 20 poena, gosti su uspeli da se vrate, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Nikoli je ovo 29. tripl-dabl u sezoni, ukupno 105. u karijeri i sada ima samo jedan manje od Lebrona Džejmsa, koji zauzima peto mesto na večnoj rang-listi.

Pored njega, Džamal Marej se istakao sa 19 poena, dok je Braun zabeležio 18. Majkl Porter junior je imao 15 poena, a 12 je postigao Eron Gordon.

U poraženom sastavu, bolji od ostalih bio je Maksi sa 29 poena, dok su po 16 dodali Heris i Rid.

Denver je nakon turbulentnog perioda definitivno izašao iz krize i ubedljivo drži prvo mesto Zapada sa 51 pobedom i 24 poraza.

Filadelfija je treći tim Istočne konferencije sa skorom 49-26.

image