Sport

Legenda NBA lige: MVP? Svi kriterijumi "vrište" ime Nikole Jokića

Čuveni igrač Boston seltiksa i jedan od najboljih šutera svih vremena nema dileme ko bi trebalo da bude MVP u najjačoj ligi na svetu
Legenda NBA lige: MVP? Svi kriterijumi "vrište" ime Nikole JokićaGetty © Elsa

Bivši NBA šampion Pol Pirs izjavio je da Nikola Jokić ispunjava sve kriterijume za najkorisnijeg igrača treću godinu zaredom.

Srpski centar i ove sezone igra odlično sa 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija po meču, dok je njegov Denver prvi na tabeli Zapadne konferencije.

"Bar 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, timski skor i kako se tim snalazi bez njega na terenu. Naravno, da je ekipa na prva dva mesta u konferenciji. To je za mene MVP, igrač koji najviše vredi", rekao je Pirs.

Čovek koji je 2008. vodio Seltikse do šampionskog prstena, bio je i najbolji igrač finala, nema dileme da bi Nikola trebalo da kompletira het-trik.

"Najbolji igrač nije isto što i onaj koji najviše vredi. Uticaj, konstantnost i timski uspeh. Svi ti kriterijumi 'vrište' ime Nikola Jokić."

On je dodao da ima mnogo kandidata ove sezone, ali da jedan ima prednost.

"Moji glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Kad pogledam, Jokić od svih njih radi najviše sa najmanje kapaciteta. On nema drugog ol-stara. Embid je najbolji strelac, ali ima Džejmsa Hardena. Janis ima (Džrua) Holideja i (Krisa) Midltona. Ko je Denveru drugi najbolji? (Džamal) Marej, (Majkl) Porter junior, (Eron) Gordon? Ne znamo da li su ol-star igrači", zaključio je Pirs.

image
VV inauguration
banner