Sport

Klop: Imamo sreće što Siti nije bio pohlepan; Gvardiola: Jedna od najboljih partija

Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je nakon utakmice sa Mančester sitijem da je protivnička ekipa dominirala celu utakmicu i da su zasluženo pobedili, dok je šef struke "građana" Pep Gvardiola rekao da je njegov tim odigrao najbolji meč od kako je on došao u Mančester
Klop: Imamo sreće što Siti nije bio pohlepan; Gvardiola: Jedna od najboljih partijaGetty © Clive Brunskill

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su ekipu Liverpula sa 4:1 (1:1) u derbiju 29. kola Premijer lige.

"U drugom poluvremenu su bukvalno radili šta su hteli. Imali su posed, apsolutno su dominirali I imali smo sreće što su se zadovoljili sa četiri gola i nisu bili pohlepni I pokazivali želju za još nekim pogotkom. Nemam stvarno ništa lepo da kažem o drugih 45 minuta. Bili smo očajni", reči su Jirgena Klopa nakon meča.

Trener Liverpula dodao je da nije uspeo da pomogne svom timu govorom na poluvremenu.

"Prvi deo je bio dobar. Prepustili smo im loptu, ali smo se dobro kretali. Dali smo lep gol. U pauzi sam rekao šta treba da radimo, odakle preti opasnost, međutim nije pomoglo. Siti je bio mnogo bolji i apsolutno zasluženo su nas savladali", istakao je Klop.

"Odigrali smo savršeno od prvog do 93. minuta – iako smo primili gol, igrali smo jako dobro. Liverpul uvek preti iz kontre, ali bili smo sjajni. Jedna od najboljih partija za mojih sedam godina ovde. Moji fudbaleri znali su da ne igraju loše. Zaostajali smo, ali smo nastavili da igramo na isti način, malo smo porazgovarali na poluvremenu, i imali smo sreće kod drugog gola. Posle toga smo bili stabilni", istakao je trener Sitija Pep Gvardiola.

image