Sport

Siti razbio Liverpul i zapretio Arsenalu - Gvardiola ne predaje titulu tek tako

"Građani" jesu imali zaostatak posle četvrt sata igre, ali su sa četiri pogotka stigli do velikog preokreta i pobede nad jednim od najvećih rivala u ligi
Siti razbio Liverpul i zapretio Arsenalu - Gvardiola ne predaje titulu tek takoGetty © Michael Regan / Staff

Fudbaleri Mančester sitija upisali su izuzetno važnu pobedu u derbiju Premijer lige protiv Liverpula, pošto su trijumfom 4:1 ostali u borbi za odbranu titule.

Ekipa Pepa Gvardiole je uspela da slavi uprkos tome što su gosti stigli do vođstva, čime su prišli vodećem Arsenalu na pet bodova zaostatka na tabeli.

Liverpul je već u 17. minutu meča iznenadio sve na stadionu "Etihad", kada je Mohamed Salah odlično završio napad posle povratnog dodavanja Dioga Žote. Ipak, nije ta prednost bila toliko dugog daha.

Već 10 minuta kasnije, argentinski napadač HUlijan Alvarez je izjednačio na 1:1, da bi preokret bio kompletiran u uvodnim minutima drugog poluvremena. Odmah u prvom minutu je Kevin de Brujne doneo prednost Sitiju, dok je Ilkaj Gundogan u 53. minutu nagovestio trijumf "građana". Džek Griliš je u 74. minutu postavio konačan rezultat.

Sada Siti ima 54 boda, pet manje od vodećeg Arsenala, a oba tima do kraja sezone odigraće po još 10 utakmica. Liverpul je posle nešto boljih rezultata u poslednje vreme doživeo poraz zbog kog su ostali na sedam bodova iza četvrtoplasiranog Totenhema, uz utakmicu manje.

image