Sport

Posle 25 godina: Baltika se vratila u Premijer ligu Rusije

Kalinjingradska „Baltika“ plasirala se u Premijer ligu Rusije prvi put od 1998. godine, što je sportska vest dana u Rusiji
Posle 25 godina: Baltika se vratila u Premijer ligu Rusije© FK Baltika

Fudbaleri vladikavkazske „Alanije” odigrali su nerešeno (0:0) sa toljatijskim „Akronom” u meču 32. kola Prve lige, čime je kalinjingradska „Baltika” na kraju sezone omogućila plasman u Premijer ligu Rusije.

„Alanija” je sa 56 bodova treća na tabeli i u preostala dva kola više neće moći da sustigne prvu „Baltiku” (64 boda). Tako ekipa iz Kalinjingrada, kojoj su ostale još tri utakmice, neće pasti ispod drugog mesta.

Na kraju sezone dve najbolje ekipe dobiće direktan pasman u Premijer ligu Rusije. Trenutno je drugi na tabeli kazanski „Rubin” (62).

„Baltika“ će se posle 25 godina vratiti u prvu ligu ruskog fudbala, a deo ovog istorijskog uspeha je i srpski fudbaler Nikola Radmanovac, kao i Ivan Ostojić, dok iz BiH nastupa Gedeon Guzina, a boje Crne Gore brani Mladen Kašćelan.

Tim iz Kalinjingrada igra na prelepom stadionu izgrađenom  za potrebe Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se 2018. godine održalo u Rusiji.

image