Sport

Jovanović za RT Balkan: Fudbalu još mogu mnogo da pružim

Vukašin Jovanović je nedavno potpisao za Čukarički kao njihovo najveće pojačanje ovog prelaznog roka. U razgovoru za RT Balkan otkrio je kako se oseća posle povrede koju je zimus doživeo, kao i zašto se posle nekoliko godina internacionalne karijere vratio u srpski fudbal
Jovanović za RT Balkan: Fudbalu još mogu mnogo da pružim© fk čukarički

Jovanović je zimus nastupajući za kiparski Apolon doživeo povredu ligamenata, zbog čega je propustio čitav prolećni deo sezone. Sada se nalazi u procesu oporavka, koji se odvija brže od planiranog.

"U procesu sam oporavka i sve teče mnogo brže nego što su bile prve prognoze. Čak je i doktor koji me je operisao u Antverpenu prezadovoljan kako se sve odvija. Ostao sam u Beogradu, radio oporavak po specijalnom programu, dok je ekipa bila na Bledu. Neću žuriti sa povratkom, takav je dogovor kad sam dolazio u Čukarički, a nadam se da ću uskoro početi i rad sa loptom, da bih mogao da zaigram za dva-tri meseca", počeo je razgovor za RT Balkan Jovanović.

Vukašin Jovanović je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, Zenit, Bordo, Ejbar i Apolon iz Limasola

Mnoge je iznenadila vest da je defanzivac potpisao za "brđane", a srpski mediji su pisali da je pregovarao i sa svojim nekadašnjim klubom Crvenom zvezdom.

"Kontaktirali su me ljudi sa Banovog brda, brzo smo se dogovorili. I zbog privatnih planova želeo sam da se vratim u Srbiju, a Čukarički je klub koji je jedan od najorganizovanijih u našoj zemlji. Uz, to nastupaće u Evropi, u grupnoj fazi, što je veliki izazov", obrazložio je Jovanović.

Vukašin je i pre dolaska u Čukarički poznavao neke saigrače, od kojih je čuo pozitivne reči o klubu.

"Igrao sam sa Miladinom Stevanovićem u mladoj reprezentaciji na Novom Zelandu, poznajem od ranije Luku Adžića, Nemanju Tošića, koji su bili u Crvenoj zvezdi i još neke momke. Znam gde sam došao i ko su mi saigrači".

Klub sa Banovog brda će ovoga leta igrati poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ukoliko ne izbori plasman u to takmičenje, sledi mu grupna faza u Ligi konferencija, što svakako nije mala stvar. 

"Voleo bih da dobijemo nekog rivala po meri, sa kojim bismo mogli da se borimo za ulazak u Ligu Evrope. I ako se preselimo u Ligu konferencije, imaćemo ambicije, ali opet će sve zavisiti od žreba".

Što se tiče planova za budućnost štoper ima samo jedno na umu - povratak na teren.

"Želim najpre da se vratim na teren i da pomognem mom novom klubu iskustvom na domaćoj i evropskoj sceni. U najboljim sam igračkim godinama, verujem da imam još mnogo toga da pokažem", zaključio je Vukašin Jovanović.

image