Sport

Na pomolu spektakl svetskih razmera – Fjodor želi borbu sa Majkom Tajsonom

San svakog ljubitelja borilačkih sportova mogao bi da se ostvari borbom u dvojice velikih šampiona
Na pomolu spektakl svetskih razmera – Fjodor želi borbu sa Majkom Tajsonom© Youtube screenshot/MMAFightingonSBN

Fjodor Jemeljanenko, najveći MMA borac svih vremena u teškoj kategoriji, izjavio je da bi voleo borbu sa još jednom legendom borilačkih sportova – Majkom Tajsonom.

Jemeljanenko je bio je gost podkasta "The MMA hour" kada je počeo da priča da je "gvozdeni Majk" njegov omiljeni bokser.

"Gledali smo na televiziji revijalnu borbu između Roja Džonsa juniora i Majka Tajsona", počeo je Jemeljanenko.

"Borba sa Majkom Tajsonom bi bila interesantna. Veliko je ime, legenda… Bilo bi zanimljivo jer možete videti mnogo njegovih snimaka na Jutjubu, i dalje je u dobroj formi. I dalje trenira, poseduje istu snagu…"

Voditelj je tada konstatovao šta je Fjodor izgovorio i potom postavio pitanje da li bi želeo tu borbu, a legendarni borac je imao potvrdan odgovor.

Usledio je predlog voditelja da termin meča bude 28. oktobar, a lokacija Rijad u Saudijskoj Arabiji. Tada će biti organizovan najavljeni okršaj Tajsona Fjurija i Frensisa Nganua, pa bi Jemeljanenko i Tajson mogli da budu deo istog spektakla.

"Bilo bi interesantno. Pripremaću se za taj datum, imam sasvim dovoljno vremena za pripremu. Nisam van forme, nastavio sam da treniram, tako da sam spreman. Ideja je dobra", dodao je Rus.

Na društvenim mrežama je odmah krenula ozbiljna polemika o potencijalnom duelu, u koju se uključio i ruski promoter Vladimir Krinov.

On je naveo da bi i Fjodorov brat bio zainteresovan da okuša sreću protiv Amerikanca, ali je u priču uveo i dvojicu poznatih likova čiju borbu očekuje čitav svet šoubiznisa.

"Verujem da bi najveća zarada bila na turniru na kojem su glavne borbe između Ilona Maska i Marka Zakerberga, odnosno Fjodora Jemeljanenka i Majka Tajsona", naveo je Krinov.

"Razgovarao sam juče sa Aleksanderom Jemeljanenkom, veoma je uzbuđen zbog ovih vesti. Rekao mi je da, ukoliko Fjodor ne uspe da se spremi, on bi želeo da uskoči i bori se sa Tajsonom. U dobroj je formi sada. Ne sumnjam da će Fjodora i Tajsona svi želeti da vide, čak i oni koji budu 10 kilometara od hale, uzeće teleskope", slikovito je objasnio ruski promoter.

Čovek koji će u septembru napuniti 47 godina početkom februara je završio MMA karijeru dugu više od dve decenije. U poslednjoj borbi poražen je od Rajana Badera u teškoj kategoriji Belator organizacije.

Interesantno je da je tada, u oktagon, izašao uz pesmu "Himna za život Srbije".

image