Sport

Zvezda igra protiv najvećeg favorita za osvajanje "ušatog" pehara, tako misli i Ančeloti

Mančester siti je prošle sezone stigao do prve titule u elitnom fudbalskom takmičenju, pošto je u finalu savladao Inter minimalnim rezultatom
Zvezda igra protiv najvećeg favorita za osvajanje "ušatog" pehara, tako misli i AnčelotiGetty © Angel Martinez / Stringer

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je da je Mančester siti najveći favorit za osvajanje Lige šampiona.

"Građani" će od 21 sat započeti odbranu trona utakmicom protiv Crvene zvezde na svom stadionu, dok će Real u sredu u Madridu dočekati Union iz Berlina.

"Mančester siti je favorit, jer ima tim koji mu je omogućio da osvoji Ligu šampiona prošle godine. Taj tim jedva da se promenio", rekao je Ančeloti na konferenciji za medije u Madridu.

"Međutim, ovo takmičenje u završnoj fazi uvek ima iznenađenja. Naše je da se takmičimo do kraja. Mogu da kažem da moramo da budemo u finalu, ali da nećemo imati veliki pritisak."

On je istakao da je Real spreman za novi napad na "ušati" pehar.

"Nikada ne mislimo da smo favoriti, neće to da kažu ni predstavnici Mančester sitija. Rekao da su oni favoriti pošto su aktuelni evropski šampioni. Spremni smo, kao i prethodne godine. Dobili smo nekoliko kvalitetnih pojačanja", dodao je trener Reala.

Ančeloti je odgovorio i na pitanje novinara da li bi mogao da zamisli da Rafael Nadal jednog dana postane predsednik Reala.

"Florentino Perez je najbolji mogući predsednik Reala. Ponosam sam na Nadala. Sviđa mi se zato što navija za Real", istakao je Ančeloti.

Utakmica između Reala i Uniona biće odigrana u sredu od 18.45 časova.

image