Sport

Zvezda sa najlošijim startom u poslednjih deset godina gostuje kod prvaka Evrope

Posle dva poraza u poslednja tri kola, od Voždovca i Čukaričkog, fudbaleri Crvene zvezde su došli u Englesku, gde ih od 21.00 očekuje duel sa Mančester sitijem u prvom kolu grupe ”G“ Lige šampiona
Zvezda sa najlošijim startom u poslednjih deset godina gostuje kod prvaka Evrope© FK Crvena zvezda

Loš početak prvenstva

Crvena zvezda je posle deset godina izgubila dve utakmice u početnih sedam kola šampionata, prethodno se to dogodilo na startu sezone 2013/14, kad je na klupi bio Slaviša Stojanović.

Bez obzira na slab početak, Stojanović je uspeo Crvenu zvezdu da dovede te sezone do titule i prekine dominaciju Partizana. Bilans je bio gori 2013, nego što je sada Baharov, u osam kola crveno-beli su imali tri poraza, remi i četiri pobede.

Ove sezone Zvezda je u petom kolu izgubila (3:2) u gostima od Voždovca, da bi u subotu, u okviru sedmog kola Superlige Srbije, izgubila na gostovanju Čukaričkom (2:1).

Tempiranje forme

Crveno-beli su odradili jake pripreme, na kojima su fantastično odigrali više prijateljskih utakmica od čega se posebno istakla pobeda (5:0) nad Fiorentinom.

Silovito su ušli i u domaće prvenstvo,na kojem su identičnim rezultatom slavili protiv Vojvodine, a onda su pobedili Napredak (4:0), Mladost Lučane (4:1), Spartak (3:1) da bi vremenom forma krenula da pada i to baš kad joj vreme nije – uoči početka Lige šampiona. 

To su stvari koje dosta zavise od trenera, a čini se da je Bahar tu omašio – pustio je da se ekipa, koja očigledno ima potencijal, raspuca pre vremena.

Ipak, treba istaći da su ova dva poraza možda došla u pravi čas, da se trener i ekipa saberu i dok još ima vremena isprave svoje greške.

Tim crveno-belih

Pričao je Barak Bahar da Zvezda ne dolazi na teren Mančester sitija sa idejom da se samo brani, a u skladu sa tom najavom će izraelski stručnjak i izvesti tim protiv evropskog šampiona.

"Neću mnogo da menjam. Igraćemo sa najboljim timom kojim raspolažemo. Znam da moramo da podignemo nivo igre, budemo oni kakvi smo navikli tokom leta. Potrebno je i da imamo dobar dan i sreću, a Mančester loš dan", rekao je Bahar na konferenciji za medije uoči meča.

Očekuje se da izraelski stručnjak ne odstupi od formacije sa trojicom štopera, što bi značilo da će uz standardnog Dragovića zaigrati Mijailović i Degenek. Za nekoliko uloga uigravan je i Rodić, uz mogućnost da bude štoper ili bek.

U veznom redu prvi put će kao starter zaigrati novalija Hvang, pored nezamenjivog Stamenića.

Tu je i Ivanić, pa će Bahar morati da ostavi na klupi jednog od trojice ofanzivaca: Krasoa, Endiajea ili Olajinku.

Očekuje se da Crvena zvezda izvede sledeći tim:

Glazer – Dragović, Mijailović, Spajić (Rodić) – Degenek, Hvang, Stamenić, Mitrović – Ivanić, Olajinka, Kraso.

image