Sport

Dončić je mađioničar: Ubacio 49 poena, a trojka za pobedu je za TV špice

Mnogo je bilo uzbuđenja u NBA ligi protekle noći, a za neka od njih zaslužan je i neverovatni Luka Dončić. Slovenački košarkaš ubacio je suludih 49 poena u pobedi Dalasa 125:120 protiv ekipe Bruklina
Autor: YouTube / NBA

Maveriksov superstar dominirao je i "pucao iz svih oružja" u obračunu sa Netsima, a dramatičnu pobedu doneo je svom timu trojkom kakva se retko viđa.

Dalas je postao jedan od tri tima sa Zapada koji su upisali dve pobede u prva dva susreta u sezoni, a kako i ne bi kada Dončić igra na ovakvom nivou.

U meču punom preokreta, Dončić je postigao 49 poena, postigavši neverovatnih devet trojki, a dodao je i 10 skokova, sedam asistencija, dve blokade i dve ukradene lopte. No, i pored takve statistike, najviše će se pričati o trojki koju je pogodio na 27 sekundi pre kraja susreta.

Dugo je lopta bila u Dončićevim rukama, i taman kada se činilo da će protraćiti čitav napad, Slovenac je iz očaja bacio loptu van balansa, a ona je pod neobičnim uglom pogodila prvo tablu, pa uz zvuk sirene ušla u koš.

Upravo zbog ovakve partije Bruklinu nije vredelo ni 30 poena Kema Tomasa, ni 23 poena Spensera Dinvidija. Dončića je u Dalasu sa 19 pratio Tim Hardavej juniorm dok je Kajri Irving ubacio 17. Evo Dončićeve neverovatne trojke i iz drugog ugla:

image