Sport

Jokić čuva šampiona: Majstorije Srbina srušile Memfis, Denver opet slavio

I pored devet izgubljenih lopti, srpski centar je ponovo bio čovek odluke, pošto je njegov povratak na parket "prelomio" susret u korist NBA šampiona iz Kolorada
Autor: YouTube / GMFB

Košarkaši Denvera stigli su do druge pobede u novoj sezoni NBA lige, pošto su predvođeni Nikolom Jokićem, nakon Los Anđeles Lejkersa, ovog puta bili bolji i od Memfisa - 108:104.

Nagetsi su slavili na gostovanju Grizlisima i to nakon neizvesne završnice, a ponovo je jedan od glavnih "krivaca" za sve bio srpski košarkaš.

Jokić je okončao meč sa 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a veliku pomoć imao je i u Džamalu Mariju sa takođe 22 poena, ali i Redžiju Džeksonu koji je dodao 16.

Denver je vodio tokom najvećeg dela meča, ali se njihova prednost "istopila" u poslednjoj deonici, kada je Memfis uspeo da stigne i do 98:97 na četiri i po minuta do kraja. Ali baš tada je na scenu ponovo stupio Jokić. Pogodio je trojku, potom i za dva poena, da bi na 11 sekundi pre kraja pogotkom sa linije za slobodna bacanja rešio pitanje pobednika.

Srpski centar je ponovo oduševljavao atraktivnim potezima, a izdvojila se i asistencija za Arona Gordona direktno iz auta i to sa više od polovine terena.

U timu Memfisa je najefikasniji bio Džeren Džekson junior sa 21 poenom, Markus Smart je ubacio 20, a Derik Rouz 16. Ipak, to nije bilo dovoljno da se sruše šampion, koji je novu sezonu otvorio skorom 2-0.

image