Sport

Mančester je plav, a Junajted modar: Holand i Siti izudarali rivala u gradskom derbiju

Nadali su se domaći boljem rezultatu na svom "Old Trafordu", ali ubedljiv trijumf odneo je šampion Evrope
Mančester je plav, a Junajted modar: Holand i Siti izudarali rivala u gradskom derbijuGetty © Michael Regan / Staff

Fudbaleri Mančester sitija slavili su u gradskom derbiju protiv Mančester junajteda 3:0 u meču 10. kola Premijer lige Engleske.

Da je Mančester i ovog puta plave boje, pokazala je sigurna partija šampiona Evrope koje je na putu ka trijumfu predvodio Erling Holand.

Sjajni norveški napadač je pokazao zbog čega je prošle sezone bio ubedljivo najveći teror za golmane širom Ostrva, pošto je postigao dva pogotka. Prvi je stigao u 26. minutu iz penala, a drugi u 49. minutu.

Već tada je i timu Erika ten Haga, koji je u nedelju doživeo sedmi poraz u sezoni, bilo jasno da neće moći da ostanu neporaženi - što je i potvrdio Fil Foden pogotkom u 80. minutu.

Junajted je tek povremeno uspevao da pomalo zapreti "građanima", koji su na drugoj strani namučili Andrea Onanu. Kamerunac je možda okončao meč sa sedam odbrana, ali je čak tri puta morao da vadi loptu iz svoje mreže.

Nakon ove pobede, Siti se popeo na deobu drugog mesta. Imaju 24 boda, isto kao Arsenal, ali dva manje od vodećeg Totenhema. Junajted je sa skorom od pet pobeda i pet poraza ostao na osmom mestu sa 15 bodova, 11 manje od lidera i samo pet više od 16-plasiranog Notingem Foresta.

image