Sport

Sa ovakvim Liverpulom nema šale: Forest dobio lekciju, Klopova četa sve bliža vrhu

Odigrane su četiri utakmice u Premijer ligi tokom nedeljnog popodneva, a najubedljiviji bila je ekipa sa "Enfilda"
Sa ovakvim Liverpulom nema šale: Forest dobio lekciju, Klopova četa sve bliža vrhu© Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Liverpula savladali su Notingem Forest 3:0 u utakmici 10. kola Premijer lige, čime su nastavili uspon na tabeli, primakavši se lideru Totenhemu na tri boda zaostatka.

Ekipa Jirgena Klopa je već u prvom poluvremenu odradila najveći deo posla, kada su komfornu prednost doneli Diogo Žota u 31. i Darvin Nunjez u 35. minutu.

Pobedu je u 77. minutu potvrdio Mohamed Salah, u meču u kom je Liverpul dominirao od prvog do poslednjeg minuta, nijednom prilikom ne dozvoljavajući Forestu da ih ugrozi.

U nedelju su odigrana još tri meča 10. kola Premijer lige. Aston Vila se popela na čak četvrto mesto pobedom 3:1 protiv novog člana lige Lutona, a ključne golove postigli su Džon Mekgin i Musa Dijabi.

Brajton i Fulam su remizirali 1:1. Domaći su poveli u 26. minutu preko Evana Fergusona, dok je Žoao Paljinja u 65. minutu doneo vredan bod "kolibarima".

Ranije tokom dana, Everton je savladao Vest Hem 1:0 na gostovanju u Londonu. Čovek odluke je bio Dominik Kalvert Luin u 51. minutu, a ovim trijumfom "karamele" su se konačno malo odmakle od zone ispadanja i sada su na 15. mestu sa 10 bodova.

image