Sport

Mesijeva Argentina u problemu: Možda promenimo sastav za Mundijal

Selektor Lionel Skaloni je najavio da bi moglo da dođe do promena među 26 igrača koji će predstavljati Argentinu u Kataru.
Mesijeva Argentina u problemu: Možda promenimo sastav za MundijalGetty © Martin Dokoupil / Stringer

Fudbaleri Argentine spremaju se za Mundijal u Kataru, na kojem ih mnogi vide u najužem krugu favorita za osvajanje trofeja, ali čini se da i pred ovaj turnir imaju problema koji bi mogli da im otežaju.

Selektor reprezentacije Argentine Lionel Skaloni izjavio je da postoji mogućnost da zbog povreda promeni nekoliko igrača uoči starta Svetskog prvenstva, prenose tamošnji mediji.

Argentina je u generalnoj probi uoči Mundijala u sredu uveče savladala Ujedinjene Arapske Emirate 5:0. I ovog puta  je za njihovu selekciju briljirao kapiten i glavna zvezda Lionel Mesi. No, Skaloni je priznao da su neki igrači povređeni i da postoji mogućnost da se ne oporave do prvog meča na Mundijalu protiv Saudijske Arabije.

"Postoji mogućnost da promenimo sastav za Svetsko prvenstvo. Imamo nekoliko igrača koji zbog povreda nisu 100 odsto spremni. Oprezni smo, videćemo kako će ta situacija da se razvija", rekao je selektor Argentine, ali nije detaljnije otkrivao o kojim igračima se radi.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Argentina će igrati u grupi C sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Prvi meč igraju 22. novembra.

image