Sport

Hrvat zauvek zahvalan Ivanoviću - "Bane je rekao: 'Ne, on će kod mene'"

Delač je ispričao koliko mu je značila pomoć proslavljenog srpskog defanzivca tokom teškog perioda u njegovoj karijeri
Hrvat zauvek zahvalan Ivanoviću - "Bane je rekao: 'Ne, on će kod mene'"Getty © Jamie McDonald / Staff

Hrvatski golman Matej Delač govorio je o periodu kada je bio saigrač Branislava Ivanovića u Čelsiju i koliko mu je proslavljeni srpski fudbaler pomogao u Londonu.

Delač je gostovao u podkastu "Inkubator" i u jednom trenutku razgovora bio je upitan za odnos sa nekadašnjim igračima Čelsija - Ivanovićem, ali i Nemanjom Matićem.

"Šta reći o Banetu, sa igračke strane mi je kao uzor, otac. Baš su me prihvatili. Bane je predivan, on je težak tip, ne otvara se puno ljudima, ali kad se otvori jako je dobar. Sa Nemanjom (Matićem) sam bio na pozajmici u Viteseu, zajedno smo proveli godinu dana. Nemanja mi je pomogao u svemu, zahvalan sam i na tome, ali Bane je baš ono, mislim za mene je to neverovatno da se neko tako ponaša prema nekom čoveku koji… ja sam za njega klinac, da me on tako uzme", rekao je Delač.

On je potom otkrio zbog čega će Ivanoviću biti zauvek zahvalan.

"Imam jedan primer kada sam pokidao ligament kolena. Bio sam u Sarajevu na pozajmici, vraćam se sad u London, idem na operaciju, obavim operaciju i tri nedelje sam na štakama, treba mi neka pomoć, današnja supruga, tadašnja devojka, nije mogla da dođe. Ko će me voziti, šta ću raditi, kako ću, i kaže tim menadžer ideš kod mene u stan, pomoći će ti moja devojka, mi ćemo ti pomagati. Ja reko okej idem gde me stavite, šta ću reći, a Bane kaže: ‘Ne, ide kod mene, ide kod mene kući. Ide kod mene da spava, imamo sobu, imamo sve, ja ću mu pomoći sve, tu mi je žena, svi smo tu."

Hrvatski golman je u dahu nastavio.

"I govori ovaj tim menadžer: ‘Pa nećeš spavati kod igrača, znaš, pusti ga, priprema se za utakmicu, smetaš'. A Bane kaže: ‘Ne, ide kod mene, uzmi stvari’. Čovek mi je, mi sedimo na večeri, 10.30, donosi mi za jesti ljudi, potom led, jer ono, moraš lediti koleno kad su ligamenti", rekao je Delač.

image