Sport

Francuzi za napadača IMT-a nude više od 5.000.000 evra: Luković na meti Čelsijeve filijale

Posle dovođenja u vezu sa Spartakom iz Moskve, ali i rivalskim Dinamom, Novobeograđani sada pregovaraju sa Strazburom, inače klubom koji je svojevrsna filijala londonskog Čelsija
Francuzi za napadača IMT-a nude više od 5.000.000 evra: Luković na meti Čelsijeve filijale© Dusan Milenkovic/ATAImages

Napadač IMT-a Miloš Luković nastavlja da bude jedna od glavnih tema prelaznog roka u Srbiji, pošto je ponovo u centru pažnje zbog pitanja o njegovoj budućnosti.

Nakon što se u decembru govorilo da je vrlo blizu prelaska u Spartak iz Moskve, sada je glavni kandidat za dovođenje 18-godišnjeg golgetera - francuski Strazbur!

Kako piše "Ekip", a prenosi Fabricio Romano, Strazbur, inače filijala engleskog Čelsija, nalazi se u aktivnim pregovorima sa klubom sa Novog Beograda o eventualnom transferu.

Luković, koji je ove sezone postigao 10 golova i zabeležio jednu asistenciju u prvoj superligaškoj sezoni u karijeri, mogao bi da se preseli u Francusku u transferu koji bi bio vredan preko 5.000.000 evra.

Osim što bi to bio klupski rekord IMT-a, mogao bi da postane i rekord srpskog fudbala kada se izuzmu transferi Crvene zvezde i Partizana, pošto je do sada najskuplje prodati igrač iz ostalih srpskih klubova bio Slobodan Rajković kada je odlazio u Čelsi 2006. godine.

Mediji su ranije pisali da je Spartak spreman da ponudi 5.700.000 evra uz 20% od naredne prodaje, ali do tog transfera u međuvremenu nije došlo. Jedino što postaje jasno jeste da će talentovani tinejdžer već ove zime napustiti Srbiju.

image