Sport

Ruski velikani "vrbuju" srpskog tinejdžera - IMT za Miloša traži 6.000.000 evra

Golgeter rođen 2005. godine već duže vreme privlači pažnju stranih klubova, a sada su među njima i Spartak i Dinamo iz Moskve
Ruski velikani "vrbuju" srpskog tinejdžera - IMT za Miloša traži 6.000.000 evra© Dusan Milenkovic/ATAImages

Napadač IMT-a Miloš Luković jedan je od mladih igrača koji su ove sezone privukli najviše pažnje u Superligi Srbije, a mladi golgeter je već stigao da postigne osam golova u najjačem domaćem takmičenju.

Momak rođen 2005. godine zato je nastavio da privlači pažnju stranih klubova, a sada su za njega ozbiljno "zagrizli" ruski velikani - moskovski Spartak i Dinamo.

Kako javlja ruski novinar Ivan Karpov na svom Telegram kanalu, sportski direktor Spartaka Pol Ešvort je već boravio u Beogradu gde je vodio razgovore o Lukoviću.

Navodi se da IMT želi 6.000.000 evra za potpis igrača, a već su ranije ove sezone odbili oko 2.000.000 evra koje je nudio švedski Malme.

"Mnogi evropski klubovi su zainteresovani za Lukovića, ali nemamo pravo da kažemo tačno koji. Mislim da će to biti jedan od najvećih transfera igrača koji su napustili Srbiju u poslednjoj deceniji, ako ne i najveći. Uz njegovu odličnu igru, on je postigao veliki broj golova", Karpov je citirao Lukovićevog agenta, navodi "Sport ekspres".

Luković je prošle sezone postigao 10 golova u Prvoj ligi Srbije, a sada je u Superligi već izbrojao do osam. IMT se trenutno nalazi na 12. mestu u domaćem prvenstvu sa 17 osvojenih bodova.

image