Sport

Partizan počeo pripreme, Kralj poručio: Bićemo spremni za prolećni deo sezone

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Kralj izjavio je na početku priprema za prolećni deo sezone da crno-beli mogu da budu zadovoljni učinkom u jesenjem delu Superlige
Partizan počeo pripreme, Kralj poručio: Bićemo spremni za prolećni deo sezone© FK Partizan

Fudbaleri Partizana počeli su u utorak pripreme za prolećni deo sezone u kom će pokušati da sačuvaju prvo mesto u Superligi Srbije.

Ekipu, na čelu sa šefom stručnog štaba Igorom Duljajem su u svlačionici prvog tima, pre prvog zvaničnog treninga, pozdravili i predsednik Milorad Vučelić, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, sportski direktor Ivica Kralj, predsednik pravne komisije Dragan Palibrk, kao i član UO Dragan Trailović.

Na početku priprema treneru Igoru Duljaju su se odazvali svi fudbaleri osim Mateusa Saldanje, koji će se ekipi priključiti 15. januara. Pripreme su počeli sledeći igrači:

A. Jovanović, Stevanović, Radulaški, Stojković, Filipović, Živković, Antić, Šehović, Marković, Ilić, Saničanin, De Medina, Belić, Stjepanović, Šćekić, Kanute, Mirčetić, Natho, Pantić, Zahid, Severina, Jevremović, Petković, Trifunović, Kalulu, Nikolić, Baždar, Pavlović, D. Jovanović.

Prvotimci su potom prvi deo treninga odradili u teretani, da bi zatim izašli na teren sa veštačkom travom. Crno-beli će tokom nedelje imati uglavnom po dva treninga dnevno, a zatim 18. januara putuju na Kipar gde će ostati do prvih dana februara.

"Možemo da budemo zadovoljni jesenjim delom sezone u prvenstvu, imali smo prednost i plus šest, na kraju plus jedan, ali je bitno da smo sad prvi. Znamo da nas čekaju novi izazovi i bićemo spremni za ono što nas očekuje na proleće", rekao je Kralj na konferenciji za medije, koji je istakao da ne očekuje velike promene u igračkom kadru.

"Neće biti preteranih aktivnosti u zimskom prelaznom roku, letos smo doveli 11 igrača, biće eventualno dopunske selekcije, dva ili tri nova igrača", dodao je Kralj.

Sportski direktor Partizana se osvrnuo i na status brazilskog fudbalera Mateusa Saldanje.

"On je naš najbolji igrač i nije na prodaju, ali ako stigne neka 'nepristojna ponuda', kakvu sad nemamo, odluku o njoj bi doneo generalni direktorm koji se bavi finansijama", zaključio je Kralj.

image