Sport

Nestvarno: Đoković od Saudijaca može da zaradi kao za dve grend slem titule

Samo za učešće na turniru, šestorica tenisera dobiće koliko obično dobijaju finalisti grend slemova
Nestvarno: Đoković od Saudijaca može da zaradi kao za dve grend slem tituleGetty © Clive Brunskill / Staff

Saudijska Arabija je očito žestoko krenula i u osvajanje tenisa, pošto se ove sedmice pojavila informacija da će u oktobru biti organizovana egzibicija "Slem šestorice kraljeva", na kojoj će igrati najbolji teniseri sveta.

A ako je neko sumnjao kako su uspeli da na jednom mestu okupe najveće zvezde, to pokazuju informacije britanskog "Telegrafa" o bogatim nagradama - navodno čak 6.000.000 dolara za pobednika turnira.

Na "Slemu šestorice kraljeva" igraće Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune, a "Telegraf" navodi da će svaki od njih samo za učešće inkasirati 1.500.000 dolara.

Koliko je to bogata ponuda govori da je Janik Siner za nedavno osvojeni Australijan open i najveći uspeh u karijeri zaradio oko 2.000.000 dolara. Đoković je na Ju-Es openu prošle godine zaradio oko 3.000.000 dolara.

"Telegraf" tvrdi da bi šampion ove egzibicije mogao da zaradi 6.000.000 dolara, što je dva do tri puta više nego što grend slem šampioni trenutno dobijaju za osvajanje najvećih turnira u ATP kalendaru.

Zanimljivo, među najavljenim učesnicima biće osvajači ukupno 50 grend slem trofeja, a samo Holger Rune do sada nije podizao pehar na turnirima "velike četvorke".

image