Sport

Francuz u neverici uporedio Novaka sa Džordanom: Mesi u Americi, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on...

Uspesi i dostignuća najboljeg tenisera sveta ne ostavljaju ravnodušnim ni njegove rivale
Francuz u neverici uporedio Novaka sa Džordanom: Mesi u Americi, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on...Getty © Sarah Stier / Stringer

Francuski teniser Rišar Gaske nije imao pravo objašnjenje za uspehe koje Novak Đoković pravi i u poznim igračkim godinama.

Đoković je u godini za nama osvojio tri grend slema, na četvrtom igrao finale, a oborio je i sve moguće rekorde po vremenu provedenom na prvom mestu svetske rang-liste.

Sa punih 36 godina, srpski as je najbolji na svetu i nema nameru da posustane, dok su mnogi njegovi vršnjaci već u penziji ili o tome razmišljaju.

Jedan od njih je i Gaske, koji je u intervjuu za francuski "Ekip", objasnio da Novakovi rezultati ne mogu da se smatraju normalnim.

"Nisam očekivao da igram bolje kako vreme odmiče. Sa godinama će sigurno biti gore", počeo je Gaske.

"Osim Đokovića, ko osvaja grend slemove sa skoro 37 godina? Da li smo to ikada iskusili u sportu, osim možda u slučaju Majkla Džordana? (Leo) Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je broj jedan na svetu."

Mnogi se pitaju – koja je Novakova tajna?

"Ne mogu da objasnim zašto je taj momak toliko jak u tim godinama. Sa 37-38 godina, normalno, niste toliko dobri kao sa 25. Ni u jednom trenutku sebi nisam rekao da ću igrati isto kao ranije kada sam napunio 38. Nezamislivo", zaključio je Gaske.

Momak iz malog mesta Bezijer na jugu Francuske u karijeri je osvojio 16 titula, tri puta igrao polufinale grend slema i stigao do sedmog mesta na svetu.

S druge strane, Đoković je osvojio 24 pehara na najvećim turnirima, više od 400 sedmica je proveo na prvoj poziciji i osam puta je godinu završavao kao "broj 1"

image