Sport

Piksi: Prvenstvo za nas tek kreće

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 11 časova igra protiv Kameruna drugi meč na Svetskom prvenstvu, a selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da Mundijal za Orlove kreće tek sada
Piksi: Prvenstvo za nas tek kreće© FSS

"I ranije smo znali da će prva utakmica sa Brazilom biti jako teška, posebno što smo imali probleme sa povredama ključnih igrača. Mundijal za Srbiju je praktično počeo posle utakmice sa Brazilom", rekao je Stojković o utakmici prvog kola.

Selektor Srbije rekao je da su tu utakmicu ostavili iza sebe i da su se okrenuli narednom meču.

"Kao i Kamerun mi smo počeli sa porazom i naravno da su iste aspiracije da dođemo do pobede i veoma važna tri boda. Bićemo ofanzivni. Da bi postigao gol moraš malo i da napadaš. Kao tim moramo delovati i ofanzivno i defanzivno, da budemo kompaktni i da znamo šta radimo na terenu. Stanje igrača me više raduje nego pre nekoliko dana. Da li će Mitrović i Vlahović startovati to ćete videti sutra. Da znam sastav, znam. Tu nemam dilemu. I to je velika razlika u odnosu na meč sa Brazilom kada nisam znao. Informacije su dolazile i ovako i onako, prepušten sam bio do poslednjeg momenta. Sada znamo tim. Ići ćemo na pobedu".

Srbiju može da raduje što su konačno svi reprezenttivci odradili trening zajedno. To znači da će kako stvari stoje Filip Kostić biti spreman za meč protiv Kameruna.

"Biće promena u timu u odnosu na prvi meč. Što se tiče rekovalecenata situacija je bolja u odnosu na ranije, Kostić je poslednja dva treninga odradio sa ekipom, a raduje me intezitet sa kojim je radio i na njega mogu da računam. Koliko? Videćemo."

Fizičko stanje ekipe?

"Napravljena je analiza, što je i normalno, oba poluvremena. U drugom delu smo se trošili nizašta, pretrčali smo možda više od Brazila, a ispalo je kao da ne postojimo tih pola sata. Mnogo loših, pogrešnih pasova. Nismo bili kompletna ekipa na terenu. Upravo iz razloga što smo imali tih personalnih problema, tada bi bila potpuno drugačija slika, ne samo u tih 45 minuta, nego tokom celog meča. To što smo radili u poslednja dva dana, raduje me, igrači su dobro odgovorili i u tehničkom i u fizičkom smislu. Što se tiče fizike, od dolaska u Katar, imali smo sedam – osam igrača koji uopšte nisu bili u trenažnom procesu. Nisam mogao javno o tome da govorim, jer bi ceo svet znao, ali za mene je bilo zabrinjavajuće. Rekli su mi po dolasku, selektore ne vidimo osmeh na vašem licu, a samo to je bio razlog. Osmeh se polako vraća, bolje je nego što je bilo".

Golman Vanja Milinković-Savić jedan je od retkih koji je posle meča sa Brazilom dobio pozitivne kritike.

"Na meni je da se pripremim najbolje za meč sa Kamerunom, imao sam video analizu,a sada da li ću imati manje ili više posla nego u meču sa Brazilom, to zaista ne znam, nadam se. Pohvale? Naravno da mogu malo da utiču na mene, da samopouzdanje poraste, ali ta utakmica nam nije donela bodove, ne gledam unazad, gledam napred, na meč sa Kamerunom. Ništa ne može da poremeti naš mir posle meča sa Brazilom. Vidi se ogromna pozitivna energija u timu i stvarno jedan poraz ne može to da poremeti“, zaključio je Milinković-Savić.

image