Sport

Skandal - Dinamo Zagreb namestio meč u Prištini? Reagovao i tužilac

Utakmica između Balkanija, tima koji predstavlja tzv. Kosovo, i Dinamo Zagreba, odigrana u grupnoj fazi Lige konferencije, nalazi se pod istragom privremenih institucija
Skandal - Dinamo Zagreb namestio meč u Prištini? Reagovao i tužilacGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

Kako navodi portal "Gazeta nacionale", tužilaštvo u Prištini navodno je već pokrenulo istragu zbog sumnji u nameštanje utakmice odigrane prošle jeseni.

Izjava portparolke tužilaštva tzv. Kosova je glavni povod za ove tvrdnje.

"Možemo da potvrdimo da državni tužilac sprovodi istražne radnje po tom pitanju", rekla je portparolka o meču koji je oktobra 2023. odigran u Prištini, a u kom je domaći Balkani savladao Dinamo Zagreb 2:0.

Kako stvari stoje, poslednju reč će dati tužilaštvo privremenih institucija u Prištini, gde novinari nisu uspeli da dobiju komentar predsednika Balkanija, Arsima Kabašija.

"Ovo mi je najteži poraz u karijeri, ma ovo nije bilo ni blizu Dinama. Moj najteži poraz, ovo nema veze sa vezom, ovo je meni teška bruka. Pali smo bez ispaljenog metka, meni je to nezamislivo", govorio je trener Dinamo Zagreba Sergej Jakirović posle utakmice.

Inače, Balkani je osnovan 1947. godine u Suvoj Reci na Kosovu i Metohiji. Dinamo Zagreb je uprkos porazu na spornom meču uspeo da kao drugoplasirani prođe dalje iz grupe C i na kraju stigne do osmine finala Lige konferencije.

image