Sport

Partizan dobio 3.200.000 evra od države: Crno-beli hitno rešavaju dug da bi igrali Evropu

Klub iz Humske u poslednji čas pokušava da se reši velikih dugovanja, kako bi stekli uslove za nastup na međunarodnoj sceni naredne sezone
Partizan dobio 3.200.000 evra od države: Crno-beli hitno rešavaju dug da bi igrali EvropuGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Fudbalski savez Srbije (FSS) prosledio je FK Partizan novac koji je dobio od Vlade Republike Srbije, kako bi klub iz Humske mogao da reši pitanje licence za takmičenje na evropskoj sceni, prenosi "Sportski žurnal".

Kako se navodi, Partizan je od države dobio 3.200.000 evra, kako bi "zatvorio finansijsku konstrukciju" i u poslednji čas uspeo da zadovolji kriterijume UEFA za nastup u njihovim takmičenjima naredne sezone.

Ističe se da je Partizan ovim novcem dobio pomoć dovoljnu za rešavanje većeg dela, ali ne i celog problema. Partizanu je neophodno da isplati dugovanja u iznosu od oko 5.000.000 evra, a rok je 31. mart.

Kako se radi o neradnom danu, crno-beli u toku petka moraju da pronađu rešenje kako bi naredne sezone igrali u UEFA takmičenjima.

"Komisija za licenciranje klubova FSS pod UEFA monitoringom u obavezi je da izda ili odbije izdavanje licence srpskim klubovima zainteresovanim za igranje na evropskoj sceni. U slučaju da se FSS ogreši na bilo koji način o propise UEFA za izdavanje licence, zaprećene kazne su drakonske", navodi se i iz toga je sasvim jasno da Partizan mora u potpunosti da izmiri dugovanja koja nisu mala.

Prošle sezone, Partizan je nastupao u Konferencijskoj ligi, iz koje je eliminisan u plej-ofu, doživevši debakl od danskog Nordsjelanda (6:0).

image
VV inauguration
banner