Sport

Trampova čestitka za Uskrs: Srećno i pokvarenim sudijama i tužiocima koji bi da se mešaju u izbore

Bivši predsednik poželeo je srećan Uskrs "ljudima koje potpuno i totalno prezire jer žele da unište Ameriku"
Trampova čestitka za Uskrs: Srećno i pokvarenim sudijama i tužiocima koji bi da se mešaju u izbore© Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, Pool

Bivši predsednik SAD Donald Tramp čestitao je Uskrs na društvenoj mreži "Istina", a kako navodi "Politiko", njegova poruka ispisana velikim slovima imala je sedam reči o Uskrsu i 161 pritužbu na pravni sistem Amerike.

"Srećan Uskrs svima, uključujući i pokvarene i korumpirane tužioce i sudije koji čine sve moguće da se umešaju u predsedničke izbore 2024. i strpaju me u zatvor", poručio je Tramp u svojoj uskršnjoj čestitki.

Uskrs je čestitao i "mnogim ljudima koje potpuno i totalno prezire jer žele da unište Ameriku", poput specijalnog tužioca Džeka Smita, okružnog tužioca okruga Fulton Fani Vilis i okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga.

Protiv Trampa je podneto više različitih optužnica, baš uoči predizborne kampanje. Ankete pokazuju da i pored 91 tačke optužnice, Tramp vodi u odnosu na sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena koji je takođe čestitao Uskrs "hrišćanima širom sveta".

image