Sport

Kazahstan bi da ugosti "Zbornaju": Fudbal ujedinjuje, želimo da održimo prijateljske odnose sa Rusijom

Fudbalska reprezentacija Kazahstana, pokazala je interesovanje da ugosti selekciju Rusije u prijateljskom susretu, prenose RIA Novosti
Kazahstan bi da ugosti "Zbornaju": Fudbal ujedinjuje, želimo da održimo prijateljske odnose sa RusijomGetty © Anadolu

Čelnici Fudbalskog saveza Kazahstana, saopštili su da je interesovanje obostrano i da bi utakmica dve selekcije uskoro mogla biti organizovana.

"Fudbal ujedinjuje ljude i uvek smo bili zainteresovani za organizaciju prijateljskih mečeva. Trenutno nema pregovora, ali ostavljamo sve mogućnosti otvorene", rekao je Adlet Barmenkulov, predsednik FS Kazahstana.

Prvi čovek tamošnjeg saveza dodao je da Kazahstan želi da održi prijateljske odnose sa Rusijom.

"Verujemo da fudbal ne sme zavisiti i biti vezan sa politikom. Želimo da održimo prijateljske odnose sa Fudbalskim savezom Rusije. Lično, često sam u kontaktu sa njihovim čelnicima i imamo sjajan odnos", zaključio je Barmenkulov.

Fudbalska reprezentacija Rusije, kao i svi ruski klubovi, suspendovani su od strane FIFA i UEFA sa međunarodnih takmičenja, još od februara 2022. godine.

Od tada, "Zbornaja" je odigrala 12 prijateljskih utakmica, u kojima je ostvarila pet pobeda, u šest mečeva je bilo nerešeno, dok je upisan i jedan poraz.

U poslednjoj utakmici, koja je odigrana pod okriljem UEFA, Rusija je u Moskvi savladala Srbiju sa 4:0.

To je pomoglo nacionalnom timu Rusije da napreduje na UEFA rang listi.

image
VV inauguration
banner