Sport

Poraz koji ne boli - ženska teniska reprezentacija Srbije poražena od Holandije

Ženska teniska reprezentacija Srbije poražena je od Holandije rezultatom 1:2 u razigravanju za plasman u prvoj grupi Evro-afričke zone
Poraz koji ne boli - ženska teniska reprezentacija Srbije poražena od Holandije© Teniski savez Srbije

Poraz od Holandije neće uticati na činjenicu da su izabranice Dušana Vemića već obezbedile plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

Selektori Srbije i Holandije su odlučili da "prošaraju" sastave u delu takmičenja koji ne donosi ništa osim prestiža. Srbija je upisala prvi poraz posle tri pobede kojima je obezbedila plasman u plej-of.

Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je ekspresno savladala rivalku 2:0 (6:3, 6:2) i donela prednost Srbiji.

"Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome. Odlično sam servirala, upisala i deset asova i zadržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji", poručila je Radivojevićeva.

Mia Ristić je u drugom singlu poražena od Suzan Lamens, Holanđanka je pobedila 2:0 (6:2, 6:4).
O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile 0:2 (1:6, 4:6).

"Sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojimo prvo mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na Bili Džin King kup listi", rekao je selektor Vemić.

image
VV inauguration
banner