Sport

Srpska "raketa" ponovo u oktagonu – sve spremno za okršaj Rakića i Prohaske u Las Vegasu

Aleksandar Rakić, najbolji srpski MMA borac, posle dve godine pauze vraća se u oktagon i to na jubilarnom 300. događaju prestižne organizacije UFC
Srpska "raketa" ponovo u oktagonu – sve spremno za okršaj Rakića i Prohaske u Las VegasuGetty © Chris Unger/Zuffa LLC/Contributor

Rakiću će u noći između subote i nedelje protivnik biti Čeh Jirži Prohaska, nekadašnji šampion poluteške kategorije.

Momak rođen u Austriji, poznat i pod nadimkom "raketa", pre nekoliko godina je odlučio da nastupa pod zastavom Srbije i sada se nalazi pred najvećim izazovom u karijeri.

Rakić je propustio dve godine zbog povrede kolena, ali se čini da je sada spremniji nego ikad.

To je pokazao i na merenju pred borbu, pokazao je spojena tri prsta i najavio da će pružiti sve od sebe u duelu čiji pozitivan ishod bi mogao da mu donese i priliku za napad na šampionski pojas.

"I dalje sam ovde i potencijalni sam izazivač za titulu. Očekujem da Jirži bude agresivan, drugačiji nego ranije. Biće ovo teška borba i za njega i za mene, on se odlično snalazi u haosu, a ja mogu da rešim taj haos", naglasio je Rakić.

Rakić ima 32 godine, 17 mečeva u MMA karijeri, 14 pobeda od čega devet nokautom i tri poraza, a poslednji je pretrpeo od Jana Blahoviča, predajom zbog teške povrede kolena.

image
VV inauguration
banner