Sport

Džaka je ubeđen: Gledao sam Srbiju i možemo da ih pobedimo

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka bio je razočaran zbog poraza njegove selekcije protiv Brazila, ali i samouveren u kvalitet tima da savlada selekciju Srbije u odlučujućoj utakmici
Džaka je ubeđen: Gledao sam Srbiju i možemo da ih pobedimoGetty © Stuart Franklin

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da savladaju Kamerun pošto su u možda i najuzbudljivijoj utakmici Svetskog prvenstva remizirali 3:3. Dobra vest za selekciju Dragana Stojkovića stigla je kasnije tokom dana kada je Brazil savladao Švajcarsku 1:0.

To sada znači da "orlovi" u suštini i dalje drže stvar u svojim rukama i za plasman u osminu finala im je potrebna pobeda u poslednjem kolu grupne faze protiv Švajcarske. Kapiten te selekcije Granit Džaka istakao je svoje nezadovoljstvo što njegova ekipa nije uspela da odoli Brazilu 

"Veoma smo razočarani. Mogli ste da vidite, igrali smo dobro, pokazali timski duh, branili se dobro. Razočaravajuće je kad primite ovakav gol. Znali smo kakav kvalitet poseduje Brazil. Mislim da možemo da izvučemo dosta dobrih stvari iz ovog meča", rekao je Džaka novinarima u Dohi.

Švajcarska nije mnogo pretila Alisonu Bekeru, ali Džaka je imao drugačije viđenje situacije.

"Ako mislite da svako može da ima 10 šuteva ka golu Brazila, pokažite mi taj tim. Imali smo veliko poštovanje prema Brazilu i Kamerunu. Možda su samo tri tima kvaliteta kao Brazil. Znali smo da će ovo biti drugačija utakmica nego sa Kamerunom. Biće drugačije i sa Srbijom."

Džaka je bio jedan od igrača koji je provocirao srpske igrače i navijače u meču protiv "orlova" na prošlom Svetskom prvenstvu. Ovoga puta, fudbaler koji poreklo vuče iz Albanije nije želeo da daje bombastične izjave.

"Nije važno protiv koga igramo. Mi smo profesionalni fudbaleri. Lepo mi je da igram protiv Brazila, Kameruna i Srbije. Teško je reći. Mislim da Srbija poseduje drugačiji kvalitet nego Brazil, sa Mitrovićem u napadu... Brazil dosta više igra po zemlji u odnosu na Kamerun. Gledali smo ih protiv Kameruna i mislim da možemo da ih pobedimo", istakao je fudbaler Arsenala.

On nije želeo da ističe da bi okršaj sa Srbijom mogao da bude istorijski.

"Mislim da nema istorije, to su samo dve utakmice. Mi smo Švajcarska, oni su Srbija. Daćemo sve od sebe na terenu, igraćemo fudbal i neka pobedi bolji tim", zaključio je Granit Džaka.

image