Sport

"Srbija igrala bez selektora, niko nije ovako loše vodio meč kao Piksi"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši igrač Atletiko Madrida Rade Bogdanović jasno je istakao šta misli o remiju Srbije protiv Kameruna
"Srbija igrala bez selektora, niko nije ovako loše vodio meč kao Piksi"© RTS/screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neshvatljivu utakmicu u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je remizirala 3:3 protiv selekcije Kameruna. U meču u kom su "orlovi" postigli tri gola za manje od 15 minuta i imali dva gola prednosti, uspeli su da osvoje samo bod.

Selektor Dragan Stojković Piksi bio je ljut na amaterske greške koje je njegova ekipa pravila u drugom poluvremenu, ali ni predvodnik ovog tima nije prošao bez svojih kritika. Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović ih je istakao na Radio-televiziji Srbije.

Bogdanović, nekadašnji igrač Atletiko Madrida i Verdera, bio je gost u emisiji "Biser pustinje" u kojoj je kao stručni konsultant komentarisao utakmicu Srbije protiv Kameruna. Nakon meča, imao je jasne i glasne kritike protiv Piksijevih odluka na ovom meču.

"Od sjaja do očaja, đavolja fudbalska nacija. Ne krivim danas igrače ni za šta, oni nemaju fizičku spremu, a onda ni koncentraciju,ni disciplinu", počeo je Bogdanović, pre nego što je fokus usmerio na selektor Stojkovića.

"Moram da kažem, mada sam razmišljao sve vreme da li da ćutim, ali vidim ovako: Odigrali smo danas utakmicu bez selektora na klupi. Nikad nisam video da neko vodi lošije utakmicu na velikom takmičenju od Dragana Stojkovića danas. Ekipa vam se vratila na 3:1, i da pustite njih petoricu na visoki presing, da 10 minuta ne znate ko gde udara. Kao trener morate da kažete 'imam 3:1, fizička sprema mi nije dobra, kukao sam na te stvari...'. Moj ljubimac, mali Pavlović se povredio i njegovim izlaskom je nastupio potop. Te izmene što je pravio... Nikako mi ne ide u glavu šta je čovek hteo", rekao je Rade Bogdanović.

Srbija je olako primila dva pogotka u samo tri minuta. Zbog toga će "orlovi" morati da čekaju ishod meča Brazil - Švajcarska ne bi li znali da li i kakve šanse imaju za plasman u osminu finala.

image