Sport

Piksi: Neprihvatljive greške nas skupo koštale

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je nakon remija sa Kamerunom da su njegovi izabranici pri vođstvu od 3:1 napravili neprihvatljive greške, koje su koštale "orlove" pobede na Mundijalu u Kataru
Piksi: Neprihvatljive greške nas skupo koštaleGetty © Clive Mason

Srbija nije uspela da pobedi Kamerun, uprkos tome što je vodila sa 3:1. Kamerunci su postigli dva brza gola i izborili remi.

"Nema dileme da je ovo bio najinteresantniji meč za gledanje, ali kako je nama trenerima, to samo mi znamo. Osećamo veliku frustraciju zbog rezultata, jer posle njihovog vođstva, pronašli smo ritam igre i zasluženo preokrenuli", izjavio je Piksi nakon meča.

Selektor je rekao da su njegovi izabranici napravili neprihvatljive greške u drugom delu utakmice.

"Imati prednost od 3:1 je velika prednost, treba biti pametan i inteligentan da privedete meč kraju kako želite. Međutim, mislim da su nas greške skupo koštale, nepotrebno izlaženje zadnje linije, pokušaj pravljenja nekog ofsajda. To je neprihvatljivo i zabranjeno u fudbalu na visokom nivou. Teška utakmica u fizičkom smislu. Mislim da smo mogli, da smo za nijansu bolji od Kameruna, ali rezultat kaže da je 3:3."

Piksi je dodao da ima čime da bude zadovoljan nakon meča sa Kamerunom, ali i šta treba analizirati i menjati.

"Stvorili smo kolosalne šanse. Mitrović je imao stativu i onu priliku koju ne znam kako je uspeo da promaši. Bilo je dobrih napada po obe strane, to raduje. Ekipa smo koja može da kreira šanse. Te šanse i tri gola me raduju, ali primljena tri gola se moraju analizirati i rešiti to, da se takve stvari ne ponavljaju. Imali smo prinudne izmene koje nisam želeo da izvršnim. To ipak nije alibi, ali krivo mi je što moram da menjam igrače zbog povrede", rekao je Selektor.

Srbija je bodom ostala u igri za plasman u nokaut fazu, ali još uvek nije sve u njenim nogama.

"Navijamo za Brazil. Gledaćemo taj meč, ovo svetsko prvenstvo donosi čudne rezultate, nije lako pobediti. Moramo da verujemo do kraja, da se odmorimo, da sačekamo taj rezultat kada ćemo znati na čemu smo. Sad je najvažnije videti u kakvom su stanju igrači, na koga ćemo moći da računamo sledeći meč, na koga nećemo." 

Za kraj, selektor je rekao da se "orlovi" okreću onome što se čeka.

"Šteta, mogli smo do pobede bez ikakvih problema, do tri boda koja bi nam značila. Nema puno vremena, okrećemo se onome što nas čeka", zaključio je Piksi.

image