Sport

Brunova Portugalija u osmini finala, Urugvaj u istom "sosu" kao Srbija

Golovima Bruna Fernandeša, selekcija Fernanda Santoša savladala je Urugvaj u poslednjem meču drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva
Brunova Portugalija u osmini finala, Urugvaj u istom "sosu" kao SrbijaGetty © Laurence Griffiths

Fudbaleri Portugalije nova su ekipa na Svetskom prvenstvu koja se plasirala u osminu finala, pošto su i oni, poput Brazila ranije tokom večeri, stigli do drugog trijumfa na turniru.

Pobedili su Urugvaj 2:0 golovima Bruna Fernandeša, pa je selekcija Bruna Fernandeša stavila Južnoamerikance u gotovo identičnu situaciju u kojoj se nalazi i Srbija u grupi G.

Portugalija je posle slabog prvog poluvremena stigla do vođstva u 54. minutu, kada je centaršut Bruna Fernandeša naizgled zahvatio Kristijano Ronaldo. Ipak, ispostavilo se kasnije da Ronaldo loptu nije dirao, pa je pogodak ipak bio pripisan ofanzivcu Mančester junajteda.

A da je Bruno u fenomenalnoj formi u Kataru pokazao je tokom čitave utakmice, sve na kraju krunisavši i drugim pogotkom, u 93. minutu, kada je iz penala postavio rezultat na konačnih 2:0.

Fernandeš je tako sa dva gola i dve asistencije učestvovao u četiri od pet golova Portugalijena turniru, uz pomoć čega su se plasirali u osminu finala. Teoretski bi i dalje mogli da završe na drugoj poziciji, ali je jasno da će sa prvog mesta čekati za rivala Srbiju, Švajcarsku ili čak Kamerun.

Ovaj poraz je Urugvaj ostavio u istoj poziciji u kojoj je i Srbija. Urugvajci su poslednji u grupi sa jednim bodom i najslabijom gol-razlikom, ali pobeda protiv Gane u poslednjem kolu odvešće ih u narednu fazu ukoliko Portugal ne izgubi od Južne Koreje.

Standings provided by Sofascore

image