Sport

Zvezda i Partizan igraju derbi u Kupu - crveno-beli žele duplu krunu, crno-beli najavili protest

Samo četiri dana posle 173. "večitog derbija" koji je podigao mnogo prašine, Crvena zvezda i Partizan ponovo se sastaju na istom mestu, ovoga puta u okviru polufinala Kupa Srbije. Tok meča i kretanje rezultata možete pratiti uživo na našem portalu od 19 časova
Zvezda i Partizan igraju derbi u Kupu - crveno-beli žele duplu krunu, crno-beli najavili protestGetty © Srdjan Stevanovic

Dva najveća i najtrofejnija srpska kluba odigraće na stadionu "Rajko Mitić" četvrti međusobni duel ove sezone, prvi u Kupu Srbije.

Partizan je jesenas slavio na svom terenu 2:1, u drugoj utakmici bilo je 2:2, da bi u poslednjem derbiju Zvezda trijumfovala 3:2 i time praktično obezbedila osvajanje nove šampionske titule.

Utakmica dolazi samo četiri dana posle odigranog 173. "večitog derbija", u kojem je Zvezda slavila golovima u finišu meča, ali posle kojeg je Partizan osuo "drvlje i kamenje" na glavnog sudiju Pavla Ilića.

Crno-beli su išli toliko daleko da su najavili da neće igrati utakmicu u Kupu.

Na kraju je Upravni odbor doneo odluku da se utakmica igra, ali su crno-beli najavili da će "na utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal".

Zvezda, sa druge strane, mirno čeka utakmicu - crveno-beli su praktično obezbedili novu šampionsku titulu, a još jedna pobeda protiv "večitog" rivala dovela bi ih u poziciju da na kraju sezone ciljaju duplu krunu.

Težak zadatak da bude glavni arbitar meča poveren je Milanu Milanoviću, rodom iz Ćuprije.

U prvom polufinalnom duelu Kupa, od 16 časova u Kragujevcu se sastaju Radnički 1923 i Vojvodina.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" igra se od 19 časova, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti uživo na našem portalu.

image
VV inauguration
banner