Sport

Barselona u drami do "brejka" u Pireju, Makabi iz Beograda hoće na Fajnal-for

Košarkaši Barselone poveli su 2-1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su u Pireju stigli do "brejka" savladavši domaći Olimpijakos 82:80
Barselona u drami do "brejka" u Pireju, Makabi iz Beograda hoće na Fajnal-forGetty © Panagiotis Moschandreou / Contributor

Barselona je do važnog trijumfa na gostovanju stigla posle čak 45 minuta košarke i poena postignutih na sekund pre kraja susreta.

U Pireju je na snazi bila "rezultatska klackalica" tokom čitavog meča, da bi u neizvesnoj završnici Olimpijakos propustio šansu da reši meč u svoju korist.

Grci su vodili 69:63 na minut i 52 sekunde pre kraja, ali su od tada postigli samo dva poena, pa je Laprivitola na 11 sekundi do kraja četvrte deonice pogodio za 71:71.

Tim rezultatom se otišlo u produžetak, gde je Satoranski trojkom doneo Barseloni 80:80 u poslednjem minutu, pre nego što je Džabari Parker na sekund do kraja pogodio oba slobodna bacanja za pobedu Katalonaca.

Najbolji strelac na meču bio je reprezentativac Srbije Filip Petrušev za 18 poena, a u poraženom timu je odličan bio i Mozes Rajt sa 16. Ipak, pobedu su Barseloni doneo Jan Veseli sa 16 poena, kao i Parker, Satoranski i Ernangomez sa po 13 ubačenih poena.

Prethodno, košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u Beogradu rezultatom 85:83 čime su poveli 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa i stigli na pobedu od plasmana na Fajnal for Evrolige.

Raspoloženi Džoš Nibo je sa 22 poena predvodio Makabi, 16 je dao Braun, a 13 Bonzi Kolson. Kendrik Nan je dao 25 poena za Panatinaikos, Joanis Papaetru 17, Matijas Lesor 14, a Konstantinos Mitoglu 10.

Četvrti meč serije igra se u četvrtak, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Plasman na Fajnal for koji se održava u Berlinu od 24. do 26. maja obezbediće klub koji prvi stigne do tri pobede.

image