Sport

Jokić i Denver spremaju odbranu za Minesotu: Edvards ima sve u svom arsenalu

Okršaj dve od tri najbolje ekipe na Zapadu doneće nam prvog finalistu
Jokić i Denver spremaju odbranu za Minesotu: Edvards ima sve u svom arsenaluGetty © AAron Ontiveroz/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images/Contributor

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić izjavio je da se Denver uveliko priprema kako bi zaustavio najbolje igrače Minesote.

Nagetsi i Timbervulvsi sastaće se u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, a prvi meč na programu je u Koloradu u noći između subote i nedelje.

Ekipa Majka Melouna aktuelni je šampion najjače lige sveta, ali su svi u Denveru svesni koliko ih težak posao očekuje.

"Na ovom treningu smo se upoznavali malo bolje sa Vulvsima, sa njihovim akcijama, šta će raditi u napadu i odbrani. Manje-više isto kao i pred svaku utakmicu. Na našim utakmicama ove godine uvek je neko izostajao, nama ili njima, sada će prvi put obe ekipe biti kompletne, videćemo", rekao je Jokić.

Biće to susret najbolje odbrane i jednog od najboljih napada u NBA.

"Minesota je prva odbrana lige, agresivni su na tom delu terena. To je ključ – moramo da vidimo kako s time da se izborimo. U napadu imaju mnogo oružja, koriste skoro svakog igrača, nadam se da ćemo imati odgovor na taj izazov."

Vulvsi su u prvoj rundi deklasirali Sanse sa 4-0 u pobedama.

"Veoma su opasan tim, mogu da imaju odgovor na sve – da igraju s niskom postavom, ali i sa nešto višom. Ne smemo da gubimo previše lopti, u svakom posedu moramo da šutnemo. To je veoma važno, opasni su u kontri i talentovani su, svi trče i svi mogu da pogode."

Glavni igrač Vulvsa je Entoni Edvards, koji je protiv Finiksa beležio prosečno 31 poen, 8 skokova i 6,3 asistencije.

"Neverovatan je, opasan igrač. Talentovan igrač koji ima sve u svom arsenalu, a ima i saigrače kao podršku. Zabavan je momak, nadam se da ćemo se i mi zabaviti", zaključio je Jokić.

U drugom polufinalu Zapadne konferencije sastaće se Oklahoma Siti tander i Dalas meveriksi.

image