Sport

"Dosadni ste s Jokićem - Srbija nema plan B ako ne bude igrao na Olimpijskim igrama"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije govorio je o Nikoli Jokiću, ali i Vasiliju Miciću
"Dosadni ste s Jokićem - Srbija nema plan B ako ne bude igrao na Olimpijskim igrama"Getty © picture alliance / Contributor

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, a još uvek nije poznato da li će u nacionalnom timu biti i Nikola Jokić.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić otkrio je da "nema plan B" u slučaju da favorit za osvajanje nove MVP nagrade NBA lige ne bude na raspolaganju.

Srbija će 28. jula igrati prvi meč na Igrama i to protiv SAD, a Pešić je komentarisao pitanja o Jokiću i njegovom mogućem nastupu.

"Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno da je važno ko će da igra. Možeš planove da praviš, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi. Većina liga završava se u trećoj nedelji juna. Ako Denver ode u finale igraće negde do 20. juna, mi pripreme počinjemo 17. juna. Rezultati se traže, automatizam ne postoji. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja, moraš da se pripremiš", rekao je Pešić u intervjuu za "Novosti".

Ukoliko Jokić ne bude igrao, sve se menja u igri našeg nacionalnog tima.

"Nema 'plana B. Sa Jokićem je drugačiji plan i napada i odbrane. Međutim, treneri su na sve spremni, ništa ne sme da ih iznenadi", dodao je Pešić.

Osvrnuo se i na odluku Vasilija Micića da se oproba u NBA ligi.

"Logična odluka jednog vrhunskog sportiste. Ne zbog toga što je on bio prvak Evrope pa ide u NBA da malo vidi kako je tamo. To su izazovi koji privlače vrhunske košarkaše. Vasa je sve postigao ogromnim radom i požrtvovanjem, nije mu baš uvek sudbina bila naklonjena. Bilo je tu i povreda, borbe za status. Naravno, i svi klubovi za koje je igrao pomogli su mu da talenat pretvori u kvalitet. Neki više, neki manje. Čim je dobio više minuta, pokazao je da može ravnopravno da igra sa NBA igračima", zaključio je Pešić.

image