Sport

Jokić nakon eliminacije Lejkersa: Stvorili smo tradiciju da se ne predajemo, jedva čekam Minesotu

Srpski košarkaš Nikola Jokić, nakon prolaska u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije, izjavio je da se njegovi saigrači nijednog trenutka nisu predavali i da su zasluženo došli do pobede nad Lejkersima
Jokić nakon eliminacije Lejkersa: Stvorili smo tradiciju da se ne predajemo, jedva čekam MinesotuGetty © Ronald Martinez

Iako su "jezeraši" pretili da potpuno zakomplikuju seriju, Denver je uspeo da odbije nalet i dođe do četvrte pobede u pet mečeva sa timom iz Los Anđelesa.

Denver je tako drugu sezonu zaredom, izbacio Lejkerse u plej-ofu Zapadne konferencije NBA lige.

Nakon meča, srpski košarkaš Nikola Jokić, pohvalno je pričao o svom timu i saigračima.

"Bila je ovo teška utakmica. Oni su hteli da dođu do pobede i produže seriju, a mi da je zatvorimo. Interesantna, zanimljiva utakmica, a pobeda je na kraju najvažnija", rekao je Jokić posle meča.

Nikola je istakao značaj timskog duha ekipe iz Kolorada.

"Verujemo jedni drugima i verovatno je to razlog zbog kojeg pobeđujemo. Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta treba da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj", rekao je momak iz Sombora.

Naredni rival Denvera je ekipa Minesote, koja je u četiri meča "počistila" Finiks sanse.

"Biće totalno drugačija nego protiv Lejkersa, ali je jedva čekam. Moje telo misli da je pet dana odmor, to nije dobro", rekao jeJokić.

Srbin se i našalio na broj igrača Denvera koji su se požalili na povrede prethodnih dana.

"U stvari, mi svi hoćemo da pričaju o nama kao da smo čvrsti, zato igramo. Hoćemo da misle da smo povređeni, posebno Minesota", našalio se Jokić.

"Marej? Ma, izmislio je tu povredu i uspelo je. Šalim se, znao sam da će igrati, iako nisam pričao sa njim o tome. Znam da hoće da igra važne utakmice, pa i ako nije šutirao sjajno, važno je kako je završio utakmicu. Lakše pogađa teške šuteve, nego lake. Voli te momente, situacije i ubeđen sam bio da će postići koš", rekao je srpski košarkaš.

image