Sport

Timbervulvsi počistili Finiks i mirno čekaju Jokića, Dončićev tripl-dabl nedovoljan protiv Klipersa

Košarkaši Minesote prva su ekipa koja se plasirala u drugu rundu plej-ofa NBA lige, pošto je "počistila" tim Finiksa - 122:116. Klipersi vratili brejk u Dalasu i izjednačili na 2:2 - 116:111. Indijana i drugi put bolja od Milvokija na svom terenu, za vođstvo od 3:1 u seriji - 126:113

Dobre igre u ligaškom delu sezone košarkaši Minesote nastavili su i u plej-ofu, pa su sa ubedljivih 4:0 pregazili ekipu sastavljenu od zvezda - Finiks sanse.

Timbervulvsi su i drugi put uzastopno slavili u Arizoni, ovoga puta 122:116, čime su pokazali da su zasluženo bili u vrhu Zapada.

Podvig gostiju je veći ako se u obzir uzme činjenica da su Sansi u prvom poluvremenu imali 15 poena prednosti, ali Buker i Durent nisu mogli sami protiv raspoloženih "vukova".

Devin Buker je ubacio 49 poena, a Kevin Durent 33, ali ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi Minesota, u čijim redovima je ponovo bio najbolji Entoni Edvards sa 40 poena.

Minesota je prva ekipa koja je prošla u drugu rundu plej-ofa, a naredni protivnik će im biti bolji iz duela između Denvera i El-Ej lejkersa.

Nagetsi vode 3:1 u seriji i naredne noći imaće novu meč loptu za plasman u drugi krug, ali ovoga puta pred svojim navijačima.

Očekivano, velika borba vodi se u seriji između Dalasa i Klipersa, a tim iz Los Anđelesa prošle noći napravio je brejk i izjednačio u seriji na 2:2.

Dva najbolja igrača Mavsa odigrala su odličan meč - Kajri Irving je ubacio 40 poena, a Luka Dončić upisao tripl-dabl (29 poena i po 10 skokova i asistencija), ali to nije bilo dovoljno da se zaustave Klipersi - 116:111.

Gosti su vodili od početka meča, a prvu četvrtinu dobili su rezultatom 39:16.

Ipak, domaćin se vratio u igru do kraja treće deonice, ali su Klipersi odbili napad i vratili prednost domaćeg terena na svoju stranu.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Pol Džordž i Džejms Harden sa po 33 poena.

Indijana je još jednom savladala ekipu Milvokija na svom terenu (126:113) i povela 3:1 u seriji na Istoku.

Baksi i dalje igraju bez povređenog Janisa Adetokunba, što su Pejsersi iskoristili i na krilima Majlsa Tarenera (29 poena) i Tajrisa Halibartona (24 poena) prete da na startu plej-ofa eliminišu jednog od najozbiljnijih kandidata za titulu.

image