Sport

Dončić i Irving odveli Dalas u polufinale Zapada

Tandem Meveriksa ponovo zablistao i doneo odlučujući trijumf franšizi iz Teksasa
Dončić i Irving odveli Dalas u polufinale ZapadaGetty © Ron Jenkins / Stringer

Košarkaši Dalasa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije pošto su sa 4-2 eliminisali Los Anđeles kliperse.

Dalas je na svom parketu u šestoj utakmici trijumfovao rezultatom 114:101 i tako obezbedio prolaz dalje.

Dalas je bolje počeo meč, već posle prve deonice imali dvocifrenu prednost, ali su se gosti vratili i izborili egal na poluvremenu – 52:52.

Međutim, domaćin je utakmicu prelomio u trećem periodu koju je dobio sa 15 poena razlike. Ponovo je Irving povukao kada je trebalo, a oslabljeni Klipersi, koji su ponovo bili bez Kavaja Lenarda, nisu uspeli da isprate.

Sjajni plejmejker je duel završio sa 30 poena uz šest skokova i četiri asistencijue, te dve ukradene lopte.

Dončić ga je uprkos lošem šutu iz igre ispratio sa 28 poena, sedam uhvaćenih lopti i 13 uspešnih dodavanja. Slovenački superstar za 43 minuta na parketu šutirao 9/26 iz igre, a pogodio je samo jednu trojku iz 10 pokušaja.

Na drugoj strani, Norman Pauel je bio najefikasniji sa 20 poena, Pol Džordž je dodao 18, Ivica Zubac 17 poena, dok je Džejms Harden postigao poen manje.

Meveriksi će se za finale konferencije boriti sa Oklahoma Siti tanderom, koji je prethodno eliminisao Nju Orleans pelikanse maksimalnim rezultatom (4-0).

U drugoj utakmici Orlando je sa 103:96 bio bolji od Klivlenda i izborio majstoricu.

image