Sport

Jokić razbija, ali nije dovoljno - šamar šampionu u Denveru, ima neko bolji od Srbina

Pobedio je Denver u prvom kolu plej-of serije Los Anđeles Lejkerse, ali se još tada videlo da se ranjivi, a sada su to potvrdili Timbervulvsi na startu polufinalne serije Zapadne konferencije
Autor: YouTube / FreeDawkins

Denver je poražen na svom terenu od Minesote 99:106, čime su gosti odmah stigli do "brejka" i vođstva u seriji od 1:0, a aktuelnim šampionima nije pomogao ni neverovatni Nikola Jokić.

Srbin je završio meč sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija za 40 minuta na parketu.

Uz to, nešto slabije ga je išao šut (44 odsto iz igre), a imao je i tri ukradene, ali i čak sedam izgubljenih lopti.

Ipak, ništa to nije vredelo pored fenomenalnog Entonija Edvardsa, s razlogom prvog pika na draftu 2020. godine - ubacio je Denveru 43 poena, uz sedam skokova i tri asistencije i pokazao zbog čega se od njega očekuju tako velike stvari u budućnosti.

On je mučio Nagetse tokom čitavog meča, a i Karl-Entoni Tauns je bio odličan sa 20 poena. Sa druge strane, u poraženom timu Denvera, Majkl Porter junior je takođe ubacio 20, dok je Džamal Marej dodao 17 poena.

Denver je na ovom meču imao vođstvo samo tokom druge i treće deonice, ali su ih slabiji procenti šuta, naročito za dva poena, skupo koštali. Ovo je bio tek treći poraz Denvera u plej-ofu na domaćem parketu od 2022. godine.

image