Sport

Srbija sa šest klubova u ABA ligi - ispravljena nepravda, Vojvodina i Spartak odlučuju

Srbija će u ABA ligi za sezonu 2024/25 imati čak šest predstavnika, pošto će se ovosezonskim učesnicima priključiti i pobednik ABA 2 plej-ofa
Srbija sa šest klubova u ABA ligi - ispravljena nepravda, Vojvodina i Spartak odlučuju© Dimitrije Nikolic/ATAImages

U finale tog plej-ofa plasirali su se srpski klubovi Vojvodina i Spartak, pa će jedan od njih stati rame uz rame Partizanu, Crvenoj zvezdi, FMP-u, Megi i Borcu iz Čačka.

Prva finalna utakmica igra se 9. maja u Novom Sadu, dok je revanš sedam dana kasnije u Subotici. Tada će biti poznato koji od klubova iz Bačke će u najjače regionalno takmičenje.

Ovime je "ispravljena nepravda" od prošle sezone, kada Zlatibor zbog pravila ABA lige nije mogao da se plasira u to takmičenje iako je na terenu to zaslužio. Tada nije bilo dozvoljeno da neka država ima više od pet predstavnika u ABA ligi.

Ipak, na sastanku regionalnog takmičenja početkom aprila ove godine doneta je odluka da se ono proširi na 16 klubova, najavljen je i dolazak Dubaija, pa je tako povećana i "nacionalna kvota".

Zbog toga ova dva kluba sada ne moraju da brinu. Vojvodina je u polufinalu bila bolja od Podgorice, dok je Spartak eliminisao makedonski MZT.

image