Sport

Dončić konačno zaigrao na svom nivou, Oklahoma to nije mogla da isprati

Slovenac uprkos povredi kolena pružio fenomenalnu partiju i doveo svoj tim nadomak finala konferencije
Dončić konačno zaigrao na svom nivou, Oklahoma to nije mogla da ispratiGetty © Joshua Gateley / Stringer

Košarkaši Dalasa su na krilima sjajnog Luke Dončića savladali Oklahomu rezultatom 104:92 i poveli 3-2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Meveriksi su odigrali odličnu utakmicu, pre svega defanzivno, i što je najvažnije – upisali brejk koji bi mogao da se ispostavi odlučujućim u ovom okršaju.

Ekipa Džejsona Kida sada ima priliku da overi plasman u novo finale Zapada, ukoliko u noći između subote i nedelje od 2.00 po srednjoevropskom vremenu, ostvari pobedu pred svojim navijačima.

Dončić je još jednom zablistao, nije forsirao kako ume i za više od 41 minuta na parketu ostvario tripl-dabl. Završio je duel sa 31 poenom (12/22 iz igre, 5/11 trojke), 10 skokova i 11 asistencija.

Gosti su u ranoj fazi preuzeli vođstvo i od tada se nisu osvrtali. Kako je utakmica odmicala, tako je Dalas lomio otpor Oklahome i to je učinio sredinom treće četvrtine, kada je došao do maksimalnih +15.

Domaćin je pokušavao da se vrati, ali je "telad" bila spremna da odbije svaki napad rivala.

Luku je najbolje ispratio Derik Džouns sa 19 poena, dok je Kajri Irving dodao 12.

Na drugoj strani, očekivano je najbolji bio Šej Gildžus-Aleksander sa 30 poena, šest uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja, ali nije imao podršku saigrača. Sledeći na listi strelaca bio je Čet Holgrem sa 13 poena.

Pobednik ovog dvoboja u finalu Zapadne konferencije igraće sa boljim iz drugog polufinala, u kojem Denver nagetsi vode 3-2 protiv Minesota timbervulvsa.

image