Sport

Nedović zaplakao dok je Zvezda slavila titulu: Pamtim teške dane ovog kluba, dugo sam ovo čekao

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u ABA ligi pošto su u finalnoj seriji "počistili" Partizan sa 3-0 u pobedama, a posebne emocije zbog toga proživeo je Nemanja Nedović
Nedović zaplakao dok je Zvezda slavila titulu: Pamtim teške dane ovog kluba, dugo sam ovo čekao© TV Arenasport / screenshot

Srpski košarkaš se među crveno-bele vratio u leto 2022. godine, a sada je u drugoj sezoni uspeo da stigne do trofeja koji je sanjao kaoda je odrastao u redovima voljenog tima.

Po završetku susreta, Nedović je u razgovoru s novinarima istakao da nije očekivao da će Zvezda do titule stići već posle tri meča.

"Prelep je osećaj. Zamišljao sam i u toku dana kako bi bilo, ovo je mnogo bolje. Dosta emocija je bilo. Baš dugo ovo čekam, bio sam u klubu kada je bilo jako teško. Sada da osvojim prvu ABA ligu, jako je posebno. Zbog toga sam se malo rastužio. Ali, lepo ću proslaviti sa ekipom i biću srećan", rekao je Nedović.

On je očekivao da Partizan u finalnoj seriji pruži jači otpor.

"Nisam očekivao, ali smo verovali. Kada smo videli početak utakmice rekao sam saigračima u svlačionici da imam osećaj da oni ne veruju da mogu da pobede. Da smo blizu, da budemo solidni, da ne pravimo greške, da odigramo pametno, da čitamo igru. Nije ovo bio meč ko ima više snage, ko je bolji šuter, ko je jači, nego jednostavno kao šah. Taktička utakmica."

Zvezda je ovim trofejem obezbedila i učešće u Evroligi naredne sezone. Nemanja će biti tu.

"Zvezda je moj klub, imam ugovor još godinu dana, Nadam se da ćemo imati još više uspeha sledeće sezone", poručio je Nedović.

image