Sport

Poznato koji ruski teniseri ne idu na Olimpijske igre – Rubljov i Hačanov odustali od Pariza

Ruski teniski tim na svetskoj smotri sportista biće slabiji za tri zvučna imena
Poznato koji ruski teniseri ne idu na Olimpijske igre – Rubljov i Hačanov odustali od ParizaGetty © Julian Finney

Andrej Rubljov, ruski reket broj dva, kao i Karen Hačanov, neće braniti boje svoje reprezentacije na olimpijskom turniru. Kod devojaka, neće biti Ljudmile Samsonove, potvrdio je predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev.

Pre nekoliko dana potvrđeno je da svi ruski predstavnici imaju mogućnost da nastupaju na predstojećem takmičenju, a sada je jasno i ko od njih neće putovati u Pariz.

U pitanju su Rubljov i Hačanov, dvojica iz top 25 na ATP rang-listi, odnosno Samsonova, koja je 15. igračica sveta.

U muškoj konkurenciji Ruse će najverovatnije predvoditi Danil Medvedev, koji je već istakao želju da nastupi na Igrama, a u konkurenciji će još biti Roman Safijulin, Pavel Kotov i Aslan Karacev.

Kod žena je konkurencija još veća, Darija Kasatkina i Jekatarina Aleksandrova su u top 20, a tu su još i Mira Andrejeva, Ana Kalinskaja, Anastasija Pavljučenkova, Veronika Kudermetova, Anastasija Potapova, Dajana Šnajder, Ana Blinkova...

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je u međuvremenu, na zvaničnom sajtu, objavio imena 14 ruskih sportista koji su dobili neutralni status i koji će se takmičiti u prestonici Francuske.

U pitanju su takmičari u drugom biciklizmu Tamara Dronova, Alena Ivančenko i Aleksander Vlasov, rvači Način Monguš, Šamil Mamedov, Arslan Bagaev, Abdula Kurbanov, Alan Ostaev, Magomed Murtazaliev, Natalija Mališeva, Veronika Čumikova, Alina Kasabijeva i Elizaveta Petljakova, kao i Angela Badseva, koja se takmiči u trambolini.

image