Sport

Sautgejt uprkos zvižducima: Sada sve dolazi na svoje mesto

Selektor reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, kaže da je njegov tim imao mnogo problema pre početka Evropskog prvenstva, ali dodao da veruje u dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu
Sautgejt uprkos zvižducima: Sada sve dolazi na svoje mestoGetty © Ryan Pierse - UEFA

Engleska je u poslednjem kolu grupne faze u Kelnu odigrala bez golova sa Slovenijom.

Engleska je osvojila prvo mesto u grupi C sa pet bodova. Danska i Slovenija su sakupile po tri boda, dok je Srbija završila takmičenje na EP na poslednjem mestu sa dva boda. 

Uprkos prvom mestu, navijači nimalo nisu zadovoljni bezidejnom neubedljivom igrom, na papiru, glavnog favorita na turniru.

Zbog toga su, po završetku meča sa Slovenijom, zvižducima ispratili svoj tim sa terena.

Ipak, Sautgejt vidi dobre stvari i veruje da "sve dolazi na svoje mesto."

"Mislim da smo mnogo unapredili igru s loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Fudbaleri koji su igrali u drugom poluvremenu su odradili dobar posao. Pokušali smo ofanzivnim zamenama da dođemo do pobede", rekao je Sautgejt.

On je pohvalio Kola Palmera, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

"Bio je veoma dobar. Stvarao je šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on uneo svežu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejnu. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru", dodao je selektor Engleske.

Britanski mediji navode da se Engleska nalazi u lakšoj polovini žreba na EP.

"Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žreba. Imali smo mnogo problema pred početak EP, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo da gradimo samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo", zaključio je Sautgejt.

image